Overslaan en naar de inhoud gaan

Offerte

Offerte

Om een goede offerte te kunnen maken, willen wij graag de afmetingen en uitvoering van uw loghuis of blokhut weten. Onderstaande tekst geeft u aanknopingspunten voor de nodige detaillering. Uiteraard is het daarbij handig om alvast te kijken wat een lokaal bestemmingsplan of het bouwbesluit aangeeft.

Prijzen voor loghuizen hangen sterk af van de keuze van de onderdelen die gebruikt worden. Om u een raming of offerte te kunnen geven kunt U een aantal basiskeuzes maken. Uiterlijk binnen een week, doch meestal sneller heeft U de informatie in huis. Alle door ons verstrekte informatie of leveringen vallen onder de algmene voorwaarden, zie hiervoor de link hieronder.

De belangrijkste keuzes zijn :

0. Formaten en gebruik van de woning

   a) Wat zijn de dimensies van het gebouw; - lengte, breedte, vloeroppervlak, nokhoogte

   b) Gebruik en functie van het gebouw ; - recreatiewoning, - permanente bewoning, - sauna

   c) Kamerindeling

1. Logsoort;

    a) Fabriekslogs of natuurlijke ruwe logs (vuren/grenen of KELO stammen)   

    b) Rechthoekig of rond   

    c) In geval fabriekslogs : massief of gelamineerd

2. Isolatie;

    Wel of niet gewenst, en/of middels isolatie voorzetwand, isolatiewaarde (Rc)

3. Kozijnen;   

    a) Eenvoudige doch degelijk kwaliteit (incl. dubbel glas,draaival), dubbel glas, drievoudig glas  

    b) of woonhuiskwaliteit (draaival, duitse detaillering, hr++ glas)   

    c) of woonhuiskwaliteit (nederlands keurmerk, hr++ glas)

4. Dakbedekking (zie ook <dakbedekking>);   

    a) Houten of bitumen shingles (=lichtgewicht)   

    b) Dakpannen   

    c) Sedum dak (zgn. vetplantjesdak)   

    d) Stalen dakpanplaten

Toelichting op de keuzes ; 1a+b) Dit is een kwestie van wat U mooi vindt, doch ook lokale overheden hebben hier soms een mening over (welstand). 1c) Dit is kwaliteits keuze, massieve logs werken meer en kunnen scheuren vertonen. Gelamineerde logs zijn veel stabieler, doch ook duurder. 2) De isolatie van een blokhut uit stammen zit tussen de logs. Extra isolatiewanden voor een schuur, sauna of zomerhuisje kan overbodig zijn. Verder wordt er meestal minimaal isolatie in daken en stijl en regelwerk wanden opgenomen. Bedenk hierbij dat hout een goede isolator is, veel beter dan theoretisch berekend wordt, mede omdat houten wanden 'ademen'. 3) Voor woonhuizen zijn in principe kozijnen met Nederlands keurmerk vereist. Deze zijn relatief duur. Hier kiezen klanten soms voor Duitse degelijkheid, die in het buitenland voor interessantere prijzen gemaakt wordt. Voor schuren en tuinhuisjes kunnen wij voor veel gunstiger prijzen simpelere doelmatige kozijnen leveren. 4) Een keus naar smaak, waarbij de prijs een rol speelt. Bij shingles kan een lichtere dakconstructie worden toegepast. Dakpannen kunnen, zonder speciale voorzieningen, vanaf 15 graden dakhelling. Een Sedum (begroeid dak) kan tot een dakhelling van 25 graden.

Levertijden

Levertijden van fabrieksproducten liggen over het algemeen rond de 4-6 weken, na gereedkomen tekeningen en aanbetaling. Bij handgemaakte blokhutten uit stammen, kan de levertijd sterk varieren afhankelijk van het seizoen. Zo kan in de winter bouwen lastig zijn vanwege het weer en zijn er in de lenteperiode ca 8 weken geen goede logs te krijgen vanwege het hoge vochtpercentage in de uit hun winterrust komende bomen. We proberen uiteraard de levertijd zo kort mogelijk te houden, dat zal altijd in overleg gaan.

Doordat wij zelf de productie van handgemaakte blokhutten ter hand hebben genomen kunnen wij U zeer scherpe prijzen bieden.

Op alle offertes en projecten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, deze kunt u hier downloaden:

Voor meer info, mail naar: info(a)loghuis.nl of bel: +31- (0)85-8640035