Overslaan en naar de inhoud gaan

Materiaal / Stammen

Materiaal / Stammen

De bron!
Geoogste stammen
Kopzijde
Vuren logs
Kelo logs

 

Het Baltische bos, gesitueerd in de Noordelijke regionen van Europa, is zeer geschikt voor het leveren van langzaam gegroeid en dus hoge kwaliteit hout. De cyclus van zaad tot volwassen boom is tussen de 80 en 100 jaar. Het bos heeft bij de beheerders altijd bekend gestaan als een waardevol eigendom. Daardoor is het bos jaar op jaar groter en groter gegroeid, tot bijna 50% van de totale land. Het grootste deel van de exploitatie van het bos in Letland is gecertificeerd. Elke minuut groeit genoeg nieuwe boommassa om hout te leveren voor een heel huis!     

Voor onze traditioneel vervaardigde huizen gebruiken we naaldbomen uit lokaal bosbheer. Om ervoor te zorgen dat het vochtgehalte in de bomen tijdens de kap het laagst is, gebruiken we wintergekapt hout of hout dat geoogst wordt in speciale perioden van de maan-cyclus. Na het oogsten droogt het hout op een natuurlijke manier, langzaam zonder enige dwang of extra gebruik van energie.     

De schors wordt altijd met de hand verwijderd en naar keuze van de klant kan het nog extra geschaafd worden voor een blanke uitstraling. Alleen ontschorste logs houden het meest hun oorspronkelijke vorm.  Voor beide geldt dat in loop van de tijd de stammen grijs worden, onderhevig aan regen en ultraviolte stralen van de zon.     

De authentieke grijze kleur van naaldhout wordt door veel mensen gewaardeerd. Speciaal voor die mensen importeren we KELO stammen uit Finland en het noorden van Karelische gebied. Dit type boom sterft staande in het bos en krijgen hun speciale zilvergrijze uitstraling en textuur in de tijd voordat ze uit het bos worden gehaald. Daardoor zijn ze natuurlijk geconserveerd, waardoor ze geen nabehandeling met beits of olie behoeven. Kelo stammen worden vaak gebruikt in de meer luxe chalets.

Wij hebben altijd wel wat stukken stam staan om de soorten met elkaar te kunnen vergelijken.

 

Voor meer info, mail naar: info(a)loghuis.nl of bel: +31- (0)85-8640035